De diverse therapievormen van Groepspraktijk Fysiotherapie & Manuele therapie

Fietsen, lopen, bukken, daar denkt u eigenlijk niet bij na. Tot het moment dat u last krijgt van een zeurende knie, pijn in uw rug of een chronische ziekte. Dan is het fijn als er een goede fysiotherapeut in de buurt is, die u snel helpt uw problemen te verminderen. Groepspraktijk Fysiotherapie & Manuele therapie, werkzaam in Veendam, Wildervank en Muntendam, heeft verschillende specialisaties in huis. Al onze fysiotherapeuten zijn aangesloten bij het KNGF.

Maak een afspraak

Reguliere fysiotherapie

Alleen BIG-geregistreerde personen, met een afgeronde 4-jarige hbo-opleiding, mogen zich fysiotherapeut noemen. Fysiotherapeuten behandelen diverse klachten die met bewegingsvrijheid te maken hebben. Behandelingen richten zich op het optimaal functioneren van het lichaam en het verminderen van eventuele pijn.

Heeft u hier een vraag over?

Manuele therapie

Deze therapievorm heet in de volksmond ook wel ‘kraken’. Onder begeleiding van de therapeut neemt u een aantal houdingen aan. Uw behandelaar oefent dan op gerichte plaatsen lichte druk uit, waardoor bepaalde gewrichten, met name rond de rug, weer vrijer kunnen bewegen. Door middel van toegespitste oefeningen, bent u zelf in staat deze herstelde bewegingsvrijheid te behouden. In onze praktijk wordt u behandeld door Gerjan Kruimink.

Kinderfysiotherapie

Annemarijke Marsman is bij de Groepspraktijk Fysiotherapie de behandelaar voor kinderen en zuigelingen. Het gaat dan vooral om motorische problemen en onbehagen bij het kind. Ze verzamelt informatie bij ouders, voogden en leerkrachten en doet enkele tests om de oorzaak van klachten te achterhalen. Door middel van gerichte spelletjes en oefeningen verminderen de klachten.

Wilt u een afspraak voor uw dochter of zoon? Annemarijke is bereikbaar via onze locatie aan de Pommerse Bocht.

Sportfysiotherapie

Fanatieke sporters gaan om twee redenen naar de sportfysio. De eerste is preventie. Met persoonlijke trainingsschema’s mijdt u blessures, ook als u regelmatig intensief sport. De tweede is genezing. Als u toch geblesseerd bent geraakt, is het van belang in conditie te blijven. Onze sportfysiotherapeut helpt u hierbij.

Revalidatie

Heeft u een operatie ondergaan, of bent u geblesseerd geraakt? Dan is het belangrijk dat u rustig maar doelgericht revalideert. Groepspraktijk Fysiotherapie & Manuele therapie uit Veendam, Wildervank en Muntendam helpt u dit op een verstandige manier aan te pakken. Het doel is om de belastbaarheid weer maximaal te krijgen.

Neem contact op

Dry needling

Dit is een relatief nieuwe techniek waarvan de effectiviteit recent wetenschappelijk is aangetoond. Met speciale naalden worden zogenaamde triggerpoints kortstondig aangeroerd, waarna deze ontspannen. Dit kan ook via massage. Hierdoor verdwijnt de spierspanning, en kunt u vrijer bewegen. Helma van Linge en Gerjan Kruimink zijn voor deze behandeling opgeleid.